Rafael Nadalin elämäkerta

Kuka on Rafael Nadal?

Rafael Nadal (3. kesäkuuta 1986 – ), jota fanit kutsuvat usein nimellä ”Rafa”, on tennisammattilainen ja maailmanmestari. Rafael on savikenttäspesialisti, kuten hänen lempinimensä ’The King of Clay’ antaa ymmärtää, sillä hän on voittanut 11 Ranskan avointen grand slam -titteliä.

Missä hän kasvoi?

Rafael Nadal Parera syntyi espanjalaisella Mallorcan saarella (lausutaan ma-yorka) liikemies Sabastianin ja ravintolapäällikkö Ana Marian lapsena. Hän on myös FC Barcelonassa, RCD Mallorcassa ja Espanjan maajoukkueessa pelanneen eläkkeelle jääneen ammattilaisjalkapalloilija Miguel Angel Nadalin veljenpoika. Hänet kuitenkin tutustutti urheiluun toinen hänen sedistään, Toni Nadal 3-vuotiaana.

Nadal ja jalkapallo

Kun Nadal oli 8-vuotias, hän voitti paljon vanhempia poikia voittaessaan alle 12-vuotiaiden alueellisen tennismestaruuden. Vasemmankätinen mestari oli tuolloin myös innokas jalkapalloilija, mutta kun hänen koulutehtävänsä alkoivat jäädä urheilun jalkoihin, hänen isänsä pakotti hänet valitsemaan näiden kahden välillä. Rafa valitsi tenniksen ja ryhtyi ammattilaiseksi 15-vuotiaana.

Mitä titteleitä hän on voittanut?

Hänellä on vyöllään 17 Grand Slam -titteliä, ja tällä hetkellä hän on ATP:n rankinglistan ykkönen. Nadal on voittanut 11 Ranskan avoimia, Australian avoimet ja 3 US Openia sekä 2 Wimbledon-titteliä.

Nadalin ja Federerin välinen kilpailu

Nadalilla ja Roger Federerillä on pitkäaikainen kilpailu, joka on kestänyt heidän uransa. He ovat pelanneet toisiaan vastaan 38 kertaa ja taistelleet ATP:n ykkössijoituksesta.

Mitä ennätyksiä hänellä on?

Rafael saavutti Boris Beckerin ennätyksen nuorimpana Wimbledonissa kolmannelle kierrokselle päässeenä miehenä 17-vuotiaana (Becker voitti Wimbledonin ja on edelleen nuorin Wimbledonissa voittanut henkilö). Nadal valloitti Roland Garrosin vuonna 2005, kun hänestä tuli ensimmäinen 20 vuoteen, joka voitti Ranskan avoimet ensimmäisellä yrityksellään. Hän voitti tittelin neljä vuotta peräkkäin ja sen jälkeen kaksi kertaa, mistä hän sai lempinimen ”The King of Clay”.

Nadal olympialaisissa

Kesäolympialaisissa Pekingissä Nadal voitti Chilen Fernando Gonzalezin ja voitti kultamitalin, ja hänestä tuli ensimmäinen miespelaaja, joka oli sijoitettu maailmanlistan top 5:een ja joka voitti kultamitalin. Kaikkien mielessä pyörii kysymys, pystyykö hän siihen uudelleen Lontoon kisoissa vuonna 2012?

Voitko selvittää, miten kentän pinta tenniksessä muuttaa peliä? Kolme yleistä kenttäpintaa ovat nurmi, savi ja kovat kentät.