Alex Labbe vinner kvalet i sista chansen; fyra förare avancerar till Texas iRacing huvudtävling

Alex Labbe vann kvalet på den virtuella Texas Motor Speedway för att bli en av fyra förare som körde sig in i söndagens O’Reilly Auto Parts 125, det andra eNASCAR iRacing Pro Series Invitational-loppet.

Förutom Labbe avancerade Anthony Alfredo, Ty Majeski och Ruben Garcia Jr. till det 35 bilar stora fältet genom eNASCAR Pro Invitational Qualifier, ett 30 varv långt lopp runt den 1,5 mil långa banan utan några varningar. Labbe, som är en van vid Pinty’s Series och har erfarenhet från Xfinity Series, tog ledningen med ett sista varv.

RELATERAT: Jämförelse av förarnas iRacing-uppsättningar

Jeb Burton var den första konkurrenten utanför bubblan och kom på femte plats. Derek Kraus, Brennan Poole, Kaz Grala, Stewart Friesen och Joe Graf Jr. kompletterade topp 10 i tur och ordning.

De fyra förarna som går vidare kommer att ansluta sig till 31 före detta eller aktiva förare från NASCAR Cup Series för huvudtävlingen. Om några Cup-förare skulle lägga till eller släppa sent kommer antalet transferplatser att justeras i enlighet med detta, med Burton på tur. Loppet startar klockan 13.00 ET och sänds direkt på FOX/FS1.