Historien bag vores Kyle Petty racerbil nummer 42

Han har måske aldrig vundet et mesterskab i løbet af sin 33-årige karriere, der strakte sig over flere NASCAR-kredse. Men som en livslang fortaler for sporten og et af de mest kendte navne i Winston Cup-serien repræsenterer vores Kyle Petty-racerbil nummer 42 alt det gode ved stock car racing og dets arv.

Hvis du ved én ting om vores museum i Winston-Salem i centrum af byen, er det, at vi har til formål at ære kørere som Petty ved at bevare deres historie og udstille dem for vores gæster på enhver måde, vi kan. Med Pettys Coors Light Silver Bullet-bil med nummer 42 har vi gjort netop det.

Den blå og røde Pontiac, der blev kørt af Petty i 1995-sæsonen, er et ikon for tiden og en påmindelse til gæsterne om Petty-familiens indflydelse på sporten og den forvandling, den har taget i løbet af årene.

Det er ingen hemmelighed, at vores museums ejer, Will Spencer, er en ivrig bilsamler med en evne til at finde skjulte skatte, hvor han end kommer. Som Will fortæller det, fandt han bilen på Ebay og købte den fra Irvin Campers i Little Hocking, Ohio. Ligesom mange af bilerne på vores museumsgulv hørte Will om den gennem mund-til-mund metoden og besluttede sig for at købe den.

Kyle Petty-bilen var i hans besiddelse i 10 år eller mere, før vores museum nogensinde åbnede. Men efter at have været gemt så længe på lageret besluttede Will og teamet hos JKS Incorporated at bringe Silver Bullet tilbage til livet.

“Der skal mere end 40 biler til at udgøre et løb, og for at du kan have 10 stjerner, skal der være 30 andre uden nogen reel grund til at køre løb ud over kærligheden,” sagde Will om Kyle Petty og bil nummer 42. “Museet består ikke af mestre! Det består af de kørere, der har skabt sporten. Den almindelige mand!”

Petty-navnet er dybt forankret i NASCAR-historien og repræsenterer nogle af de bedste kørere, som sporten nogensinde har kendt. Men som tredje generation af kørere i Petty-familien videreførte Kyle arven fra sin far, Richard, og sin bedstefar, Lee.

Født i Randleman i 1960, kom Petty til Winston Cup Series i 1979 og fortsatte med at samle otte sejre i karrieren i NASCAR’s fremtrædende cup-serie. Pettys bedste år på banen kom i 1992 og 1993, hvor han sluttede som nummer fem i Cup Series-mesterskabet.

Som Will siger, “hans dynasti i historien var en selvfølge.”

Det dynasti fortsatte til og med 2008-sæsonen, men Pettys storhedstid sluttede længe før. I sæsonen 1995 vandt Petty det sidste løb i sin karriere i netop den bil, der i dag står på vores museumsgulv.

Det 12. løb i sæsonen 1995, Miller Genuine Draft i Dover, Delaware, gav Petty noget af en udfordring. Petty og hans Pontiac Coors Light Silver Bullet med nummer 42 startede løbet fra en 37. plads. I løbet af de 500 miles rundt om den kilometerlange Dover-oval passerede Petty bil efter bil og tog føringen i omgang 132 og holdt den i kun to omgange.

Petty og Silver Bullet nummer 42 genvandt føringen i omgang 136 og holdt den i de næste 82 omgange. Petty kæmpede med feltet, især Bobby Labonte, Jeff Gordon og Dale Earnhardt gennem anden halvdel af løbet og tog føringen tre forskellige gange, inden han sikrede sig den for alvor i omgang 459.

Petty vandt i sidste ende løbet med 0,22 sekunder lige foran Labonte. Petty førte 271 omgange i nummer 42 og tjente 77.665 dollars som løbets vinder.

Løbet ville stå som en af de sidste sejre for en Pontiac-bil i NASCAR-historien, da firmaet trak sig ud af NASCAR i 2003.

Men historien om Silver Bullet nummer 42 lever videre inde i vores museum, og vi inviterer dig til at genopleve dagene i Winston Cup Series Racing gennem vores udstilling af Kyle Petty nummer 42. Kom med på en rundvisning eller vært for dit særlige arrangement omkring nogle af de mest indflydelsesrige og unikke NASCAR-skatte, der findes.